Brand in schuur slaat over naar naastgelegen schuur in Da Costrastraat

Geschreven door de Redactie op woensdag 4 mei 2011

Haarlem – In de Da Costastraat zijn woensdag aan het einde van de middag twee schuren flink beschadigd geraakt door een brand. De brand werd om even over half vijf ontdekt door buurtbewoners waarop direct alarm werd geslagen. Omdat de brand al was overgeslagen naar de naastgelegen schuur werd vanuit beide tuinen geblust.

De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen. Met een warmtebeeldcamera is gecontroleerd of het vuur daadwerkelijk uit was.

Buurtbewoners wisten te vertellen dat de eigenaar van de schuur regelmatig afval in zijn tuin verbrandde. Hierover is diverse malen geklaagd bij de bewoner, maar desondanks ging hij gewoon door met het verbranden van afval.

Om nieuwsgierige buurtbewoners op afstand te houden is een gedeelte van de straat door de politie afgezet. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.