Twee aanhoudingen bij vechtpartij op Aziëweg in Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op woensdag 20 april 2011

Haarlem – Woensdagavond kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er een vechtpartij gaande was op de Aziëweg. Meerdere jongens zouden hier met elkaar op de vuist zijn gegaan en er liepen mensen over de weg. Toen twee agenten arriveerden werden zij continu beledigd en een 19-jarige Haarlemmer belaagde de agenten. Hierop werd hij aangehouden.

Betrokkenen bij de vechtpartij bemoeiden zich met de aanhouding en andere inmiddels gearriveerde agenten, verzochten iedereen weg te gaan. Hier werd niet door iedereen gehoor aan gegeven.

Een 22-jarige Haarlemmer die zich zeer beledigend uitte tegenover agenten, werd na een korte achtervolging aangehouden. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Er wordt onderzocht wat er zich precies heeft afgespeeld. Mensen die hier meer informatie over hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

 1. W.
  21 april 2011 op 19:00 | #1

  Wij zijn één van de bellers naar 112. Wij hebben vanuit onze flat (15 hoog) een goed zicht op de vechtpartij gehad. Eigenlijk was het al een paar avonden rumoerig. Rumoeriger dan anders. Veel geschreeuw, en altijd dat eeuwige “gepluk” aan elkaar. Maar gisteravond was het rumoeriger dan anders. Af en toe vlogen twee kemphanen elkaar aan en werden dan door anderen uit elkaar getrokken. Ik heb gezien dat één van die gasten (gekleed in een T-shirt met horizontale groene en witte strepen) een jongeman van achteren een enorme trap in zijn rug gaf en vervolgens hard wegliep terwijl zijn slachtoffer op de grond lag. Dat was het moment dat wij 112 gebeld hebben. Ondertussen werd (uit frustratie?) tegen geparkeerde fietsen geschopt en één van de jongelui reageerde zijn woede zelfs af door tegen de klokkenpaal te schoppen. Het geruzie en geschreeuw ging ondertussen gewoon door. Op een geven moment stond er op ieder perron van het tangentstation een groep. We hebben ook gezien dat een persoon een bloedende verwonding had aan zijn hand. Hoe de vechtpartij begonnen is weet ik niet.
  Ik wil hierbij wel van de gelegenheid gebruik maken om de politie te complimenteren met hun adequate, rustige, vakkkundige en vooral snelle optreden.
  Bovendien willen mijn echtgenote en ik personeel van de politie uitnodigen eens een avondje bij ons boven te komen kijken naar de daden van een aantal jonge landgenoten met een niet specifiek Nederlands voorkomen.
  Met vriendelijke groet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. meneer voor jou
  22 april 2011 op 04:13 | #2

  slim om je naam er opzetten;)
  voor je het weet staan ze voor je deur.!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. noname
  22 april 2011 op 08:32 | #3

  @W.
  Zelf woon ik ook in de buurt en het is al een aantal avonden onrustig. Het broedseizoen is duidelijk weer begonnen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Wgfkas
  22 april 2011 op 10:59 | #4

  Ja, niet zo slim inderdaad!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. jajaja
  23 april 2011 op 10:10 | #5

  quote W” Ik wil hierbij wel van de gelegenheid gebruik maken om de politie te complimenteren met hun adequate, rustige, vakkkundige en vooral snelle optreden.
  Bovendien willen mijn echtgenote en ik personeel van de politie uitnodigen eens een avondje bij ons boven te komen kijken naar de daden van een aantal jonge landgenoten met een niet specifiek Nederlands voorkomen.
  Met vriendelijke groet”

  Ga toch heen man, compliment grapjas, hier al 10x ingebroken in de straat in half jaar tijd, ze doen geen fuck in europawijk ook die hele fijne wijkagent(die je nooit ziet) mag zijn kop erafschamen, word maar van alles gesloopt en ze doen geen moer eraan.

  Word gewoon tijd dat ze 24/7 opstraat zijn en niet 24/7 koffie zitten tedrinken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. meneer voor jou
  23 april 2011 op 15:10 | #6

  @jajaja
  ze kunnen niet overal tegelijk zijn.
  en het ligt toch aan de buurt.
  ik woon in overveen en er is hier bijna nooit wat aan de hand.
  met vernieling of andere dingen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. jajaja
  24 april 2011 op 11:54 | #7

  @meneer voor jou, zou best kunnen dat het aan de buurt ligt en de politie weet dat ook alleen doe doen er geen moer aan, en dat is gewoon een kwalijke zaak.

  Dan niet overal tegelijk zijn, tja heb ik niets meetemaken betaal me scheel aan belastingen en dan verwacht ik wel dat ik er iets voor terug krijg, maar nl is krom wel zakken vullen en vervolgens ag zijn maar nederlanders laat ze lekker sticken, maar voor die kakkerlakken van een buitelanders doen ze alles gemeente haarlem idem, voor nlers halen ze alles weg en voor die kakkerlakken zitten ze van alles en nog wat tebouwen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. nn
  24 april 2011 op 12:16 | #8

  beste stuurlui staan aan wal, nietwaar jajaja.

  Is erg makkelijk om zo te reageren.
  Maar probeer het de volgende keer eens in leesbare Nederlandse zinnen.
  Oh ja, iedereen in dit land betaald belasting hoor.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. meneer voor jou
  25 april 2011 op 15:45 | #9

  @jajaja,
  je bent niet de enige die belasting betaalt.
  je kan wel zeggen van niets meetemaken.
  maar misschien denken zij ook wel zo van ow is schalkwijk niks meetemaken?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. mister nice guy
  25 april 2011 op 23:45 | #10

  Waarom word mijn reactie verwijdert de waarheid is hard he dingen die je doet hebbeN ook consequenties eikels de waarheid vertellen over die lafbekken die 5 agenten is niet strafbaar ik vind dat iedereen dat moet weten stelletje machtmisbruikers vind ik ze

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. 27 april 2011 op 07:30 | #11

  Jajaja ..

  Had je beter je best moeten doen op school had je mischien een huisje kunnen kopen in OVERVEEN !! HAHAHA eigen schuld dikke bult ..

  en nu maar lopen zeiken op andere doe je goed gap !!

  Succes verder

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. D.
  28 april 2011 op 17:09 | #12

  Waarom moet iedereen altijd afgeven op de politie. Laat ze maar hun macht GEbruiken. Hun gezag wordt al teveel ondermijnd!
  Hard optreden. Als je niets doet wat de wet verbiedt, heb je ook niets met de politie te maken…….Het blijft een eigen keuze om in aanraking te komen met de politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Marco
  29 april 2011 op 12:58 | #13

  Zeiken op Politie? Zwaar terecht! Ze doen idd maar barweinig! En ik zeg gewoon zo als het is, Het is gewoon een keihard feit dat al die pleuris apen (dan bedoel ik inderdaad dat turkse en marokaanse gespuis) de boel hier flink lopen te verkankeren.
  Wat Jajaja zegt klopt ook, wij betalen ons groen en geel aan belastingen en wat krijg je ervoor terug? Mooie stukken groen die volgebouwd worden met die pokke moskeeën.
  Weleens geteld hoeveel er van die terroristenhokken in schalkwijk alleen al staan? Weleens opgelet als er een woning leeg komt (waar dan ook in schalkwijk) wat erin gepropt wordt?
  Jaren lang is schalkwijk de Bijlmer van Haarlem genoemd, inclusief misdaad en dergelijke.
  Toen kwam het lumineuse idee om het meer over schalkwijk te verspreiden, met als gevolg dat schalkwijk inmiddels de bijnaam BIJLMER VAN HAARLEM

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Marco
  29 april 2011 op 13:11 | #14

  weer met trost kan dragen.
  Kijk in het winkelcentrum wat de gemiddeld bezoeker voor een ras is, kijk wat eromheen zwerft voor een ras.
  En dit ras wordt nog aan alle kanten beschermd ook, want owee als je iets discriminerends zegt, dan staan ze binnen de kortste keren voor je deur (en dan bedoel ik oom agent).
  Weleens afgevraagd waarom de ooit zo gezellige Familie-kermis niet meer in schalkwijk komt/staat? Juist vanwege de kolerelijers die menen dat ze alles kunnen en mogen hier in Nederland. En ik heb dit uit de mond van een kermisexploitant die hier jaren heeft gestaan.

  Er zijn helaas een paar steden/wijken/buurten in Nederland waar criminaliteit e.d hoogtij viert, en helaas staat Schalkwijk vrij hoog in die ranking.

  En voor die meneer uit Overveen: fijn voor je dat je daar kan/mag/wil wonen, echter dit heeft waarschijnlijk niks te maken met je opleiding ofzo, maar meer hoe diep wil je iemands kont uitlikken en hoe schijnheilig wil je zijn.
  Ik woon in Overveen maar doe wel me boodschappen bij de Lidl, en doe ze vervolgens in een tas van AH, want dan zien de buurtjes het niet.
  En maar klagen als ze in Den Haag de hypotheekrente-aftrek willen afschaffen, want dan zegt je opleiding e.d ook niks meer!

  Zo……, dit moest ik even kwijt!

  P.s

  Hiermee wil ik niet zeggen dat alle turken en marokanen slecht of crimineel zijn, maar die worden zwaar overschaduwd door het eerder genoemde tuig en gajes!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Marco
  29 april 2011 op 13:13 | #15

  @jajaja
  RESPECT MAN, jij schrijft hetzelfde als wat ik vaak denk! toppie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. kleine marokkaantje
  29 april 2011 op 13:55 | #16

  marco je moet niet iedereen over 1 kam scheren het zijn ook nederlandse jongens die er een bende van maakt om er 1 voor je op te noemen zo bezopen op straat lopen en ramen van huizen inslaan en dat heb ik met mijn ogen gezien dus weet wat je zegt

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. kleine marokkaantje
  29 april 2011 op 13:57 | #17

  marco en je moet niet gaan beginnen over de moskeeen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Marco
  8 mei 2011 op 09:45 | #18

  @kleine marokkaantje
  LEZEN!!!!!! Vooral wat er bij het P.S-je staat!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Marco
  8 mei 2011 op 09:49 | #19

  @kleine marokkaantje
  Dat doe ik wel, want het is gewoon de keiharde waarheid.
  Ten eerste, in het reinalda-park moest een stuk (speel)grond verdwijnen voor zo’n hok.
  Ten tweede, In schalkwijk staan toch op vrij korte afstand van elkaar meerdere van die hokken.
  Ten derde, mogen WIJ een kerk bouwen in Marokkistan of Turkistan?????

  Wat ik wil zeggen is, wees blij dat jullie hier mogen en kunnen wonen, maar maak er geen misbruik van!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Borghesia
  11 mei 2011 op 21:26 | #20

  Vanf mijn 5e in Schalkwijk gewoond, prachtige tijd gehad. Maar toen was Schalkwijk bevolkt met autochtonen en perfect geintegreerde indische nederlanders. Deze twee groepen trokken gewoon met elkaar op en sloten mooie vriendschappen.
  Pas veel later Schalkwijk verlaten, maar toch altijd een zwak voor hebben.
  De saamhorigheid is al lang verdwenen, dat komt niet door de van nature tolerante autochtone inwoners, maar door de levens visie van de andere culturen die er kwamen wonen. Als indische ex-schalkwijker heb ik nooit desinteresse, venijn of i.d. ervaren in dit stadsdeel, alleen prachtige herinneringen.
  De maatschappij geeft aan je terug wat je erin stopt. Als dat afkeer of agressie is, dan moet men niet zeuren dat ook als een boomerang terug te krijgen.
  Ik hoor geen beste verhalen van Schalkwijk, ik vernam het geval van een bejaarde – die zo getreiterd wordt door de nieuwe nederlanders, dat hij zo bang is om thuis te komen van boodschappen doen, dat hij uren ronddwaalt in het winkelcentrum om zijn treiterraars thuis voor zijn deur te ontlopen.
  Marco je hebt gelijk, Nederland is een mooi en vrij land, ik merk dat i.p.v. dat die vrijheid wordt gewaardeerd, veel van die schoffies op je bank zitten te schijten.
  En ja, het steekt mij ook dat hier een grote bek wordt opgezet en snel naar rechten wordt verwezen, zonder te relativeren dat het in hun moederland een tragedie is wat vrijheid en waardigheid betreft.
  Schalkwijk heeft nog steeds de potentie om terug te keren naar de harmonie die het vroeger bezat. Maar daarvoor moeten er in sommige hoofden een knop om worden gezet, en dat zijn niet de autochtonen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. NoName
  14 mei 2011 op 00:00 | #21

  Het paarseizoen is duidelijk nog niet voorbij.
  Nou heeft datzelfde stel briljante bavianen alle fietsen uit de naastgelegen fietsenstalling op de busbaan gegooid.

  Onvoorstelbaar…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. #22
  16 mei 2011 op 21:31 | #22

  Af en toe moet ik in Schalkwijk zijn, maar het liefst zo min mogelijk.
  De Bijlmer met Schalkwijk vergelijken is inmiddels als appels met peren vergelijken.
  De Bijlmer is al jaren weer een gezellige, veilige buurt met mooie nieuwbouw en met veel meer verschillende culturen dan in Schalkwijk. De Bijlmer is een buurt waar ik graag kom als autochtone nederlander van Friese komaf. Schalkwijk niet meer. Daar is niet één reden voor, maar tal van… Een aantal worden hierboven al genoemd. Mijn mening; Camera beveiliging werkt. ‘Zero tolerance’ ook. Pak daders (bij minderjarige de ouders) waar het het meeste pijn doet, nl. financieel en maakt dit eenvoudig en snel uitvoerbaar. Geef daders niet meer rechten dan slachtoffers.
  Iemand de laatste tijd misschien nog op het Bijlmerstation geweest? Waar sta je dan liever op de bus te wachten? Schalkwijk of Bijlmer?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. meneer voor jou
  17 mei 2011 op 02:00 | #23

  Bijlmer;)

  Het zegt trouwens al genoeg dat het Klein turkijen/klein marroko word genoemt.
  en ik heb ook wel is schalkstad/allochtonen dorp gehoort

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Marco
  19 mei 2011 op 01:02 | #24

  Ik denk dat het voor mij gepast is om mijn excuus te maken aan De Bijlmer (de echte dan).
  Bij deze!

  Soms denk ik weleens, was het maar weer grote vakantie.
  Helaas is dat maar tijdelijke rust, want het tuig komt ook weer terug :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 25. kubi
  31 mei 2011 op 09:23 | #25

  @meneer voor jou

  hahah kleine turkije maar grote vriend ik woon toevallig ook in schalkwijk en ik zie echt ook andere groepen buiten de turken en marokanen, nederlandse jongeren die over straat lopen met hardcore muziek uit hun telefoon. het komt gewoon door de buurt zelf kijk de buitenlanders die in andere buurten en wijken zijn geboren en opgegroeid die gaan gewoon naar hun school halen hun diploma, maar als je in een achterstandwijk opgroeid ja dan gaat het mis, de kans is klein dat je echter op school blijft en je diploma haalt, en als je geen diploma hebt dan heb je niks te verliezen en dan gaan ze rare dingen doen waar ik ook eens ben met sommige van jullie hier gewoon hard aanpakken ,hoppa de cel in!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.