Winkeldief vlucht naar Duitsland na diefstal uit warenhuis Grote Houtstraat

Geschreven door de Redactie op donderdag 17 maart 2011

Haarlem – De politie kreeg donderdagochtend rond 11:50 uur een melding van een winkeldief in de Grote Houtstraat. De man was betrapt tijdens het stelen in een warenhuis en wilde vluchten. Een getuige zette de achtervolging in en er ontstond een schermutseling op straat waarbij de dief uiteindelijk wist te ontkomen. Hij liet echter een jas en een tas achter.

Hierin zaten allerhande spullen die van diefstal afkomstig waren. De politie heeft een onderzoek ingesteld mede aan de hand van een paspoort die in de tas lag en kwam hierbij uit op een 40-jarige Heemstedenaar. Toen deze zich meldde aan het politiebureau bleek hij niet aan het signalement van de verdachte te voldoen. De juiste verdachte was zijn broer, een 41-jarige man, die inmiddels gevlucht was naar Duitsland.

Alle gestolen spullen waren herleidbaar naar de rechtmatige eigenaren en zijn inmiddels teruggegeven. De 41-jarige verdachte staat gesignaleerd. De politie verwacht hem aan te kunnen houden.

Geen reacties mogelijk.