Man met gestolen aanhanger na achtervolging aangehouden in Aerdenhout

Geschreven door de Redactie op vrijdag 18 maart 2011

Haarlem – Politiemensen zagen donderdagavond omstreeks middernacht een auto met aanhanger rijden in de Rutherfordstraat, waarvan de aanhanger geen verlichting had. Toen de agenten de automobilist wilden laten stoppen om hem daarop aan te spreken, ging deze er met hoge snelheid vandoor. De rit ging via de Schouwtjeslaan, de Wagenweg de Zandvoortselaan op.

Ter hoogte van het treinstation werd de man een stopteken gegeven, wat hij negeerde. De automobilist keerde en ging er opnieuw met zeer hoge snelheid (meer dan 140 km/u) vandoor. Uiteindelijk kon de auto in de Leeuwerikenlaan in Aerdenhout worden klemgereden. De 48-jarige man uit IJmuiden werd direct aangehouden voor het negeren van het stopteken en voor het uiterst gevaarlijke verkeersgedrag.

De man heeft diverse verkeersovertredingen begaan en ook schade aan wegmeubilair en geparkeerd staande auto’s langs de route gemaakt. Tijdens verhoor bleek de aanhanger gestolen, daarnaast reed de man met een reeds ingevorderd rijbewijs.

Geen reacties mogelijk.