Politieagenten zien jongens ramen van sloopwoningen vernielen

Geschreven door de Redactie op zondag 6 maart 2011

Haarlem – Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zaterdag op zondag even voor 05:00 uur dat er met stenen tegen ramen van nog te slopen woningen werd gegooid. Dit gebeurde aan de Hannie Schaftstraat. De agenten zagen drie jongens dit doen. Twee van hen sloegen op de vlucht toen ze de agenten zagen, maar één van hen werd aangehouden.

Dit was een 20-jarige Haarlemmer. Hij heeft een bekeuring gekregen. Zijn op de vlucht geslagen vrienden hebben hun fietsen achtergelaten en deze zijn overgebracht naar een politiebureau.

 1. A.J. van Erkelens
  6 maart 2011 op 17:57 | #1

  Tja, dit zouden zomaar kinderen kunnen zijn die 10 jaar geleden al op een gruwelijke manier aan het treiteren en pesten en vernielen waren. Mijn leven is er door kapot gemaakt. Volledig. Noch ouders, politie, wijkraad, gemeente enz. waren bereid te luisteren dus er iets aan doen? Nu is het te laat. Er loopt een grote groep rond als deze jongeren.

  Ja beste mede Haarlemmers en politie: zo hebben jullie ze opgevoed. En wat nu? Denken jullie dat de die 20 jarige onder de indruk is van de bekeuring? En die jongeren weten niet beter. Dat was toch altijd goed? Veel sterkte er mee!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. harry glasbak
  7 maart 2011 op 13:27 | #2

  ach die woningen worden toch gesloopt had ze een waarschuwing gegeven ofzo ha wat stom dat er 1 gepakt s was die niet snel genoeg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Dardo
  7 maart 2011 op 17:07 | #3

  Ik hoop dat ze dat straatschorem pakken en ze NOOIT meer daglicht zien!!

  maar aan de anderen kant de huizen werden toch al gesloopt dus misschien verlenen ze die polen juist een dienst? extra tijd voor vodka…. JE WEET TOCH!!

  PEACE!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Eds
  7 maart 2011 op 20:43 | #4

  Stenen tegen ramen gooien van sloopwoningen…. wat maakt van Erkelens zich nou druk, die jongens stonden ze toch niet tegen een bushokje te gooien? Of dacht u dat alleen hele ramen gerecycled kunnen worden. Erg vervelend dat u vroeger gepest bent maar ik zie het verband niet met dit voorval. Te triest dat hier een bekeuring voor wordt uitgeschreven, er gebeuren veel ergere dingen: laatst zag ik een jongetje van een jaar of 10 zijn middelvinger opsteken naar een agent midden in z’n gezicht op nog geen 2 meter afstand van hem, ik stond (beroepsmatig, brandweer) ernaast, en wat schetst mijn verbazing! de held (agent) draait zich om en doet alsof hij niets heeft gezien. Mijn collega’s en ik stonden letterlijk met open mond te kijken naar dit tafereel eigenlijk te verbaasd om te reageren, ik bedoel maar, ik hoop dat dit jongetje over 10 jaar zijn frustraties ook op een slooppand afreageerd, MAAR IK VREES HET ERGSTE!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Achja
  8 maart 2011 op 23:42 | #5
 6. beta
  12 maart 2011 op 16:18 | #6

  De politie heeft die boete waarschijnlijk alleen maar gegeven, omdat die andere 2 waren ontkomen, en de gepakte jongen geen zin had om zijn maten te verlinken. Ik denk dat daarom de politie geïriteerd was en de jongen een boete hebben gegeven, was niet nodig geweest, vind ik dan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.