Gevaarlijke asociale weggebruiker probeert automobilist te laten stoppen

Geschreven door de Redactie op woensdag 30 maart 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar een uitermate asociale automobilist, die woensdagmorgen omstreeks 10:00 uur agressief verkeersgedrag vertoonde op de weg. Een 26-jarige Haarlemmer reed op de A9, vanaf Badhoevedorp in de richting van Haarlem, toen hij vanwege een rijdende afzetting terug moest naar een snelheid van 50 km per uur.

De Haarlemmer werd met flinke snelheid (vermoedelijk boven de 100 km/u) links ingehaald door de onbekend gebleven bestuurder, die vervolgens een andere auto rechts inhaalde en afsneed. Toen de Haarlemmer de automobilist seinde met zijn verlichting om aan te geven dat deze gevaarlijk bezig was, reageerde de onbekende man hierop door uit zijn raam te hangen en zijn middelvinger te tonen. Daarnaast schreeuwde de man van alles.

Hij zette zijn auto op de vluchtstrook en gebaarde dat de Haarlemmer dat ook moest doen. Deze reed door en werd al snel weer ingehaald door de automobilist. De man probeerde de Haarlemmer af te snijden en te duwen, daarnaast probeerde hij tijdens het rijden de auto van de Haarlemmer vast te pakken.

Bij de stoplichten stond de Haarlemmer voorgeselecteerd om naar rechts te gaan de Prins Bernhardlaan in, de onbekende man ging in eerste instantie rechtdoor maar kwam alsnog via het fietspad in tegengestelde richting de Prins Bernhardlaan in. De auto reden naast elkaar, de man hing uit zijn raam en probeerde al rijdend het portier van de Haarlemmer open te rukken. Uiteindelijk gaf de man het op en is door rood weer naar de Schipholweg gereden.

De politie wil deze gevaarlijke weggebruiker graag aanhouden en is op zoek naar mensen, die getuige zijn geweest van het incident en mogelijk meer informatie hebben over de bestuurder van de zilverkleurige auto. De andere betrokken auto, die van de Haarlemmer, was wit. Mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. Marco
  31 maart 2011 op 09:55 | #1

  Als ik het goed begrijp is deze persoon vanaf de Prins Bernhardlaan door ROOD de Schipholweg weer opgereden?
  Moet toch een fotootje van gemaakt zijn lijkt me zo.
  Staatskascamara staat er niet voor Jan met de korte achternaam lijkt mij.
  (Sorry Jan, Niks persoonlijks ;-) )

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!
  31 maart 2011 op 13:45 | #2

  Veel van die dingen staan er alleen maar voor de sier hoor zit geen camera meer in of het “rolletje” is eruit. @Marco

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  31 maart 2011 op 14:31 | #3

  hoi!!! :Veel van die dingen staan er alleen maar voor de sier hoor zit geen camera meer in of het “rolletje” is eruit. @Marco

  weet ik wel, maar niet “geschoten” is altijd mis he

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. florence
  31 maart 2011 op 15:26 | #4

  deze is digitaal en doet het altijdddddddddddddd

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. hoi!!!
  31 maart 2011 op 21:22 | #5
 6. Marco
  2 april 2011 op 01:07 | #6

  @florence Hoop het niet, want dan heb ik er vanmiddag eentje gescoord ;-(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. sjaaltje13
  2 april 2011 op 12:29 | #7

  Je zult nooit lezen dat de Politie Geen getuigen zoekt omdat de Politie zelf getuige was van deze gevaarlijke weggebruiker,het blijkt alweer dat er (veel) teweinig politie op de straat,weg,steeg.Bos en Duin, tevinden zijn,dus een uitstervend beroep!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.