Scholieren aangehouden na vechtpartij tussen groepen jongeren

Geschreven door de Redactie op donderdag 10 februari 2011

Haarlem – Politieagenten hielden donderdagmiddag drie verdachten aan voor openlijke geweldpleging. Korte tijd daarvoor was er een melding van overlast geweest bij een school aan de Zwemmerslaan. De politie was in gesprek daarover op de school, toen er onenigheid ontstond voor de school. Een flinke groep kinderen had zich verzameld, waarvan een aantal aan het vechten waren.

Op het schoolplein werd een 17-jarige Haarlemmer aangehouden die wild om zich heen aan het zwaaien was. De groep verplaatste zich naar de Zwemmerslaan, hier werden nog twee jonge Haarlemmers aangehouden, van 13 en 14 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd van de jongens werden hun ouders in kennis gesteld van hun aanhouding.

De politie is bezig met een onderzoek om te kijken wat nu precies de aanleiding is van de onenigheid. Voor zover nu bekend lijkt de aanleiding te liggen in een onenigheid tussen jongeren uit de wijk Molenwijk en jongeren van het Sancta Maria College.

Bij de politie kwamen vrijdag geluiden binnen dat er mogelijk opnieuw spanningen zouden zijn tussen jongeren. De politie is alert en voorbereid om snel in te grijpen en jongeren aan te houden.

 1. jajaja
  12 februari 2011 op 08:34 | #1

  Direct dichtgooien die school, en die kakkerlakken terug sturen naar waar ze vandaan komen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Sem
  12 februari 2011 op 16:20 | #2

  het gaat hier btw over het Teyler die Sancta Maria aanviel :P.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.