Hulpdiensten rukken groots uit naar treinbrand op spoorbrug

Geschreven door Michel van Bergen op maandag 14 februari 2011

Haarlem – Maandagmiddag omstreeks half een is er brand uitgebroken in een schakelkast van een trein. De trein reed op dat moment bij de brug over het Spaarne in Haarlem. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een kabelbreuk in de bovenleiding van het spoor. Hulpdiensten rukten massaal uit om het vuur te blussen.

De brandweer ging met een hoogwerker het spoor op en met behulp van een brandblusser werd het vuur in de schakelkast gedoofd. In de trein waren geen mensen aanwezig omdat deze voor onderhoud bij NedTrain stond en vermoedelijk een testrit maakte. Na een klein half uur kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne.

Een speciale lok is ter plaatse gekomen om de trein weg te slepen. De bovenleiding kan daarna worden gerepareerd. De brand is beperkt gebleven tot materiële schade.

Fotografie: Mister X en Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.