Fikse brand verwoest verblijfplaats van zwerver aan Harmensjansweg

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 21 februari 2011

Haarlem – Een fikse brand heeft maandagmorgen de verblijfplaats van een zwerver vernield. De brand werd om even voor half 12 ontdekt waarop de brandweer met groot materiaal uitrukte. De brand woedde in een garagebox en is daarna doorgeslagen tussen de box en het treinspoor. Gezien de lastige locatie had de brandweer de nodige moeite om het vuur te kunnen bestrijden.

De eigenaar van de garagebox heeft nog snel enkele auto’s uit de garage kunnen halen zodat de schade beperkt bleef. Het treinverkeer tussen Haarlem en Amsterdam ondervond enige tijd hinder van de brand, maar kon met aangepaste snelheid de brand passeren.

Over de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Update:
De zwerver, een 77-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is naar een ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Deze man is hierna aangehouden.

Fotografie: Rowin van Diest
Video: Clifford Smit

  1. Gabriël
    21 februari 2011 op 21:08 | #1
  2. willem
    22 februari 2011 op 10:35 | #2

    Zo als somigen al weten is de brand veroorzaakt door de zwerver zelf. Zo nu bekend is wilde hij een potje koken daarbij is het vuur ontstaan.Hij heeft nog getracht het vuur te blussen daarbij liep hij erstigen brand wonden op aan benen handen en gezicht.Zo is het gegaan.En om even terug tekomen op dat de brandweer hier eerder is geweest is om een oeffening voor als er brand komt in de harmenjans buurt of koepel daar is dat voor geweest.En of het gaat over de brand die hier heeft plaats gevonden in de parkeergaraisje de brand daarvan heeft niks te maken met die zwerver staat er helemaal loss van.Het onderzoek daar van loopt nog.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.