Aanhoudingen na mishandelingen en vechtpartijen in centrum van Haarlem

Geschreven door de Redactie op zondag 6 februari 2011

Haarlem – De politie heeft dit weekend diverse malen opgetreden bij mishandelingen en vechtpartijen in de weekendnachten en –avonden. Zo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Grote Markt zonder enige aanleiding iemand op zijn gezicht geslagen en moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis.

Door getuigen en mensen die zich later bij de politie hebben gemeld, heeft de politie bruikbare informatie binnengekregen. De politie onderzoekt de mishandeling.

In de Ridderstraat hield de politie een jongeman aan die tegen verschillende fietsen had aangetrapt; hij werd ingesloten en na verhoor heengezonden met een bekeuring op zak.

In de Spekstraat bleek een vechtpartij geweest te zijn, waarbij meerdere bloedneuzen werden aangetroffen. De politie heeft de vechtende partijen uit elkaar gehaald en geen van de betrokkenen wilde aangifte doen.

Een flink aantal ‘wildplassers’ werd deze nacht door de politie bekeurd.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Riviervischmarkt. Een persoon werd aangehouden nadat hij beledigend was tegen de politie; hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Een vrouw bleek in de Smedestraat door een groep meiden te zijn mishandeld en werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Een dronken jongen werd in de Lange Veerstraat door de politie aangetroffen en bleek gezondheidsproblemen te hebben; hij was niet meer aanspreekbaar. De politie vroeg een ambulance ter plaatse, die de jongen meenam naar het ziekenhuis. De politie heeft zijn ouders gebeld.

In de Spekstraat was sprake van een vechtpartij, die door portiers van horecagelegenheden werden afgehandeld. De politie heeft hierbij geassisteerd.

 1. José van de Kerke
  6 februari 2011 op 19:10 | #1

  Wat een vreselijke stad is Haarlem geworden! Of liever gezegd het nachtleven in het weekend. Voor geen prijs (nu ook ’te oud’) zou ik in het weekend nog over straat durven. Door de weeks doe ik het nog wel. Goh, wat kon het ’s nachts, of tegen de ochtend, gezellig zijn als je de andere nachtbrakers en feestgangers tegen kwam in het ochtendgloren. En soms even blijven hangen op de Grote Markt zittend op het trapje een jointje roken. Of nog erger iemand die nog even mee naar huis ging voor een laatste afzakkertje. En geen gezeik. En alles in zeer korte rokjes en verder ook nogal gewaagd gekleed. Een keer stopte de politie. Ik dacht: “Shit, wat heb ik dan gedaan?” Die vroegen of ik naar huis begeleid wilde worden!!! Vonden het kennelijk ook sexy!! LOL! Ik zei dank en liep gewoon vrolijk door alleen, lekker ff lopen naar huis na al die herrie en van alles en nog wat en over de brug hangen hoe moooooooooooooooi de zon opkwam….tja….dit zijn de leuke dingen van ouder zijn; mooie herinneringen die niemand je meer kan afnemen. Ja, ben wel eens lastig gevallen natuurlijk; gekken zijn van alle tijden. Maar flink wat attitude en een enorm stem geluid hielpen toen nog. Mensen hingen gelijk uit het raam…..’ouderwets’ als ik ben ga ik ’s nachts (ja, nog steeds een nachtbraker) nog wel eens m’n balkon op als ik enorm gekrijs hoor in het weekend. Dat gebeurd elk weekend. Ook vannacht. Stonden ze gewoon ‘gezellig te praten’ bleek? Soms staan ze elkaar zowat af te maken en als je dan wat zegt gaan ze je ook bedreigen…..kreeg een keer een steen naar boven gegooid. Begrijp nog steeds niet waarom de politie toen niet kwam……????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. DeMug
  6 februari 2011 op 23:02 | #2

  @José van de Kerke
  We worden oud ;-)
  Vroeger vond ik het Haarlemse nachtleven maar een dooie boel. En ging vaak stappen in Zandvoort. Samen met jou verlang ik terug naar die dooie boel. Die een stuk gezelliger was.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.