Zeven verdachten aangehouden in uitgebreid onderzoek naar drugshandel

Geschreven door de Redactie op vrijdag 14 januari 2011

Haarlem – De politie Kennemerland verwacht met de aanhouding van zeven verdachten de drugshandel in Haarlem een flinke slag toe gebracht te hebben. In februari 2010 startte de politie een uitvoerig en intensief onderzoek op basis van binnengekomen informatie, dat een groep mannen zich bezig zou houden met de handel in drugs in Haarlem-Oost en Schalkwijk.

In de maanden november en december 2010 heeft de recherche in 7 woningen in de Haarlem-Oost en Schalkwijk invallen gedaan. Hierbij werden ook de 7 verdachten aangehouden, zes mannen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar (vijf afkomstig uit Haarlem, een uit Utrecht) en een 54-jarige Haarlemse. Enkele verdachten zijn nog voortvluchtig. Hun identiteit is bij de politie bekend, naar hen wordt gezocht.
In de woningen werden harddrugs, diverse wapens, tienduizenden euro’s aan contant geld en verschillende luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn enkele auto’s in beslag genomen, waaronder een Porsche Cayenne. De politie vermoedt dat deze met crimineel geld is aangeschaft.
Het onderzoek is nog niet afgerond, de politie is nog hard op zoek naar de voortvluchtige verdachten. Daarnaast is het financiële onderzoek nog in volle gang. Dit onderzoek richt zich met name op het terugvorderen van geld dat verdiend is met de drugshandel.

Verkeerd signaal
De politie Kennemerland is tevreden met het voorlopige resultaat van het onderzoek en vindt het belangrijk om met name richting de buurt een signaal is gegeven dat de criminele activiteiten en het ‘luxe’ leven van de verdachten daardoor niet ongestraft blijven. In de buurt vielen de aangehouden verdachten op door hun gedrag, zij liepen bijvoorbeeld rond met dure kleding en spullen. Met name voor de jongeren in de buurt kan dit een verkeerd signaal zijn.

Arbeidsintensief
Het onderzoek naar de verdachten is een erg arbeidsintensief onderzoek geweest, waar met een team van tien rechercheurs aan is gewerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld tienduizenden telefoongesprekken uitgeluisterd en geanalyseerd, wat erg veel tijd en mankracht heeft gekost.
Op dit moment zitten nog vier van de verdachten in voorarrest, de anderen moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

 1. hennie
  14 januari 2011 op 15:54 | #1

  lekker voor ze!! eindelijk gerechtigheid!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. arie
  15 januari 2011 op 00:42 | #2

  OK prima eindelijk eens een goeie actie!!

  Alleen nu maar hopen dat ze genoeg en voldoen de bewijs hebben….!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. wappy
  15 januari 2011 op 09:36 | #3

  mag eens tijden worden, ook die helefijne wijkagent mag wel eens wat meer rond lopen cq fietsen, want die hele agent heb ik nooit en dan ook nooit gezien, en dan vinden ze het raar dat er zoveel criminele dingen gebeuren in schalkwijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.