Vrouw bestelt online voor 36 duizend euro aan kleding zonder te betalen

Geschreven door de Redactie op dinsdag 18 januari 2011

Haarlem – De politie heeft maandag een 30-jarige Haarlemse vrouw aangehouden voor oplichting. De verdachte had in de periode van december 2009 tot en met oktober 2010 via internet kleding besteld en deze nooit betaald. De tientallen bestellingen waren wel afgeleverd. Doordat de vrouw kleine wijzigingen in haar naam- gegevens aanbracht kon zij de bestellingen blijven doen.

De niet betaalde rekeningen op het afleveradres begonnen op te vallen. Het te betalen bedrag was inmiddels opgelopen naar €36.000,-. Eind december 2010 werd aangifte gedaan. De politie startte direct hierna een onderzoek naar de ontvangster van de spullen.

Zij zagen de verdachte maandagochtend in de Leidsestraat lopen en hielden haar aan. De vrouw heeft bekend. In haar woning werd een grote deel van de bestelde kleding aangetroffen. De Haarlemse heeft afstand gedaan van de spullen.

De vrouw is maandagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Geen reacties mogelijk.