Koperdieven roven graf leeg bij begraafplaats aan Vergierdeweg

Geschreven door de Redactie op maandag 3 januari 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar de dader(s) die op de begraafplaats aan de Vergierdeweg koperen goederen hebben weggenomen bij een graf. Nabestaanden van de persoon die hier begraven ligt, kwamen er op 31 december achter dat er een koperen zwaan en twee koperen potten met daarin bloemstukken verdwenen zijn.

De voorwerpen zijn van grote emotionele waarde. De diefstal heeft ergens tussen 23 en 31 december plaatsgevonden. De politie komt graag in contact met mensen die eventueel gezien hebben dat de spullen weggenomen werden op de begraafplaats.

Heeft u iets gezien of weet u waar de goederen zich nu bevinden? Meld dit dan bij de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie kan ook doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000.

 1. shb
  3 januari 2011 op 11:38 | #1

  wat een zielige actie hebben deze mensen wel een geweten en gevoelens,,,,?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Peter
  3 januari 2011 op 12:31 | #2

  Ik vind het gewoon schokkend dat er van die mensen zijn die op deze wijze grafschennis plegen.
  Je krenkt hiermee ontzettend de gevoelens van de nabestaanden aan. Ik hoop van hare dat de daders van deze grafroof gepakt gaan worden en een behoorlijke straf hiervoor krijgen zodat het tot hun botte hersens doordringt respect te hebben voor de overledene en de nabestaanden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jorfa
  3 januari 2011 op 15:14 | #3

  De strafmaat ligt hier een stuk lager dan de Koperprijs!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. rozeprieeltje
  3 januari 2011 op 16:41 | #4

  Ben het dan ook volkomen eens met Shb en Peter.
  Wat minder en heel laf dat je zo iets doet .
  Deze dader(s) hebben gewoon geen GEEN geweten en respect voor de overledenen en na bestaande ,anders doe je niet zo iets .Ik vint het zo iezo dat ze met hun POTEN van andermans spullen die op een graf staan af MOETEN BLIJVEN HOE klein of groot het voorwerp of bloemen het ook zijn .Heb RESPECT voor de overledenen en de nabestaande .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jorfa
  3 januari 2011 op 17:27 | #5

  FF voor de duidelijkheid,het Graf is nog steeds gevult waar het voor bedoeld is,dus niet leeggerooft, maar wat er op staat aan geboelde koperberg is helaas weggehaalt zonder toestemming van de huidige bewoner,de Dader`s ligt ook helaas niet op het kerkhof,maar heel misschien aan de overkant bij de Concurrent,ook in dat wereltje is er nooit Vrede!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Tim
  6 januari 2011 op 00:13 | #6

  Het interesseert die Polen en Bulgaren ook allemaal niets meer hé? Zijn Van Nispen en al die andere schroothandelaren allemaal al ingelicht? Zo’n koperen zwaan moet toch wel opvallen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.