Dronken automobilist ramt reclamebord; jongen(14) raakt gewond

Geschreven door Rowin van Diest op dinsdag 25 januari 2011

Haarlem – Op de Prins Bernhardlaan ontstond dinsdagmiddag omstreeks 15:30 uur een aanrijding waarbij een jongen verwondingen opliep. Een automobilist knalde tegen een reclamezuil, die langs de kant van de weg stond. Een deel van de zuil vloog door de lucht en raakte de 14-jarige jongen uit Zandvoort. Hij liep uiteindelijk slechts lichte verwondingen op.

De bestuurder reed zonder te stoppen door. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en troffen de auto aan op de Zomervaart. De bestuurder, een 43-jarige Haarlemmer, zat nog in de auto. Bij hem werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Ademanalyse op het politiebureau gaf een promillage van 1,84 aan.

De man is aangehouden voor rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding en doorrijden na een aanrijding. Het rijbewijs van de Haarlemmer is ingevorderd.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.