Boetevolgsysteem operationeel in Kennemerland; online eigen boete inzien

Geschreven door de Redactie op dinsdag 25 januari 2011

Kennemerland – De internetservice waar burgers de gegevens van bekeuringen zelf kunnen bekijken, is nu ook operationeel in de politieregio Kennemerland. Het gaat om snelheids- en roodlichtovertredingen die fotografisch zijn vastgelegd op wegen in de regio Kennemerland. Op deze manier wil de politie de dienstverlening aan burgers verbeteren.

Op elk moment van de dag kan men de foto van de overtreding via internet opvragen. In meerdere politieregio’s is deze service al beschikbaar. De boetevolgservice is een uitbreiding van de diensten via internet, evenals het doen van aangifte via internet. Via de website www.mijnpolitiebureau.nl kan degene die een bekeuring heeft ontvangen met zijn DigiD inloggegevens of met het Burgerservicenummer en wachtwoord inloggen.

Op de website kunnen bezoekers alle details bekijken en afdrukken: de foto, gegevens over de plaats, datum en tijdstip en ook alle informatie om tegemoet te komen aan de eisen die de Wet Openbaarheid van bestuur (WOB) stelt.

Alle overtreders die een beschikking krijgen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) kunnen de boetegegevens bekijken, ook bestuurders van lease-auto’s. Uiteraard kunnen bezoekers van de website alleen de ‘eigen’ overtredingen bekijken. Naast deze pagina’s kan de overtreder via Google maps ook de locatie van de overtreding terugzoeken en het ijkrapport openen.

  1. Tim
    26 januari 2011 op 13:39 | #1

    Hehe, eindelijk een beetje waar voor mijn geld als ik weer te hard rijd.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.