16-Jarige jongens aangehouden wegens vernielen van autospiegels

Geschreven door de Redactie op zondag 2 januari 2011

Haarlem – Politieagenten stelden zaterdagnacht omstreeks 02:00 uur, na de melding dat er twee jongens op een fiets vernielingen zouden hebben gepleegd in de buurt van de Willem de Zwijgerlaan, direct een onderzoek in. Van een van de jongens was de voornaam bekend. Op de Cruquiusweg in Heemstede zagen de agenten de twee rijden, zij voldeden aan het signalement.

Toen zij van een van de jongens de naam riepen, reageerde deze daarop. Hierop werden de twee, 16 jaar oud en afkomstig uit Hillegom en Hoofddorp, aangehouden. Onderzoek in de omgeving leverde een aantal beschadigde auto’s op, waar de spiegels vanaf waren getrapt.

De jongens zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Onderzocht zal worden of de jongens verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. Gezien hun leeftijd werden de ouders in kennis gesteld van hun aanhouding.

 1. Hans
  4 januari 2011 op 20:57 | #1

  Dit bewijst toch weer dat het gedrag van zulke jongens nog altijd niet op orde is gebracht..
  Ik hoop dat ze een verdiende straf zullen krijgen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Stijn
  4 januari 2011 op 22:43 | #2

  Ik vind dit een zeer goede aanpak van de politieagenten in kwestie.
  Dit soort jongens moeten nodig tot bedaren worden gebracht.
  De ouders van deze criminelen in spe moeten ook veel beter opletten.
  Tegenwoordig kan je je kinderen niet meer over straat laten gaan.
  Laat dit een les zijn voor alle ouders die dit soort puberende zonen hebben!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Ronald
  5 januari 2011 op 17:56 | #3

  Ik vind deze jongens best wel leip, ze hadden waarschijnlijk wel te veel gezopen als ik het zo hoor. Maar ja, wat wil je om 2 uur ’s nachts op een zaterdag? Dit is namelijk in mijn wijk gebeurd, en een van die jongens heeft de spiegel van me buurman eraf getrapt. En me buurman is toch een lul, dus wat dat betreft vind ik het goed!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bart
  5 januari 2011 op 18:04 | #4

  Leuk, deze jongens ken ik.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Kees van der Waal
  5 januari 2011 op 18:33 | #5

  Ach joh, we maken toch allemaal fouten! Die jongens hadden net iets te diep in het glaasje gekeken, dat kent iedereen wel… Dan staat er opeens een auto voor je neus, en de enige emotie die je voelt is woede, ik kan me hier goed in verplaatsen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Roy
  5 januari 2011 op 21:03 | #6

  Dit soort gedrag zou beloond moeten worden!
  Wat een helden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Tijmen
  5 januari 2011 op 22:12 | #7

  Deze kwestie is erg lastig te classificeren. Als deze jongeren inderdaad alcohol heben genuttigd zou ik me bet in hun kunnen verplaatsen. Vroeger, in mijn jeugd, hield ik ook wel van en glaasje en dacht ik ook niet na bij wat ik deed.
  Als deze jongens geen alcohol genuttigd hebben, dan weet ik niet wat hun bezielde! Men gat toch niet moedwillig autospiegels vernielen! Ik vind dat dit soort vandalisme(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Tijmen
  5 januari 2011 op 22:19 | #8

  Want dat is wat het is) streng bestrafd zou moeten worden! Dit soort vandalistische pubers moet eens flink onder handen worden genomen, want blijkbaar kennen zij de normen en waarden van onze maatschappij niet! Bij dit soort kwesties vraag ik ne ook af waar de ouders en de school zijn bij dit soort ontspoorde kinderen. Ik vind het gedrag beklagenswaardig en het zou dus eens afgelopen moeten zijn met de rampjeugd vab tegenwoordig. Ze vernielen alles wat op hun pad komt en dan hebben we het nog niet eens over de afval die ze laten rondslingeren! Ik vind het trouwens een bewonderenswaardige aanpak van de ambtenaren!
  Growt Tijmen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Tim
  6 januari 2011 op 00:24 | #9

  Hoe zwaar ik ook heb gezopen ik krijg nooit zin om zomaar dingen te beschadigen/slopen. Trieste debielen. Ik hoop dat ze zelf een keer een paar trappen op hun gezicht krijgen. Dan ben je een man!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Mr. Dr. Vleesman
  7 januari 2011 op 14:07 | #10

  Willen alle idioten jongeren die hierop reageren stoppen met de reacties?
  Dit is abnormaal en vervelend. Kom op jongens, kijk hier eens serieus naar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. 3Bier
  7 januari 2011 op 15:23 | #11

  Blijkbaar is het niet (meer) vanzelfsprekend dat je van andermans spullen afblijft. Hoe vaak ik al niet schade aan m’n auto gehad heb door jongeren die geen respect hebben voor iets of iemand anders, echt te erg. Ik snap niet hoe je dit soort acties “leuk” kunt vinden, of de jongens die het doen “stoer”. Denk eens na!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. lola
  7 januari 2011 op 16:10 | #12

  in wat voor maatschappij leven we dat mensen dit gedrag gaan toejuichen en er zelfs begrip voor hebben!

  mensen die dit gedrag normaal vinden moeten dit maar lekker bij hun eigen spulletjes doen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.