Opnieuw tientallen bekeuringen wegens te vroeg afsteken van vuurwerk

Geschreven door de Redactie op donderdag 30 december 2010

Kennemerland – Politiemensen hebben donderdagmiddag- en avond tientallen mensen bekeurd die vuurwerk afstaken op het moment dat het nog niet toegestaan was. Op 31 december mag er vanaf 10.00 uur vuurwerk worden afgestoken tot 1 januari om 02.00 uur. Tijdens surveillances zijn er donderdag ruim 70 bekeuringen en HALT-verbalen uitgedeeld over de hele regio.

De jongste was 8 jaar, de oudste 38. De minderjarige verdachten krijgen een verwijzing naar HALT. Meerderjarige verdachten krijgen een bekeuring van 60 euro.

Ook op tijdstippen dat het wel toegestaan is om vuurwerk af te steken zal de politie actief surveilleren om te controleren dat er geen illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Als er illegaal vuurwerk wordt afgestoken of aangetroffen, gaat het dossier direct door naar Justitie en zal de officier van Justitie de strafmaat bepalen. Dit kan met het afsteken of in bezit hebben van illegaal vuurwerk aardig in de papieren lopen.

Geen reacties mogelijk.