Leerlingen worden in allerijl geëvacueerd bij brand in school

Geschreven door Michel van Bergen op dinsdag 7 december 2010

Haarlem – Een brand bij het Haarlem College aan de Toekanweg zorgde dinsdagavond voor de nodige commotie. Het vuur was ontstaan op de begaande grond door een sigaret van een lerares en sloeg binnen de kortste keren door naar de eerste etage. Het trappenhuis kwam vol met rook te staan en de 40 leerlingen moesten in allerijl naar buiten vluchten.

Door alle haast waren vier leerlingen kwijt geraakt en elders in het gebouw achter gebleven. Naast de vuurbestrijding moesten de kinderen dus ook nog uit hun benarde positie door de brandweer worden gered. Als deze vier leerlingen zijn gevonden en naar buiten zijn gebracht ontstaat er nog even paniek als er nog twee kinderen worden vermist. Gelukkig blijkt al snel dat de BHV-ers een kleine mistelling hebben gemaakt en iedereen veilig naar buiten is gebracht. Het bluswerk verloopt voorspoedig en binnen de kortste keren is het vuur onder controle en is de rook weggetrokken.

Gelukkig ging het hier om een oefening met 40 leerlingen van het Haarlem College en de Haarlemse brandweer. In de middag hadden de leerlingen al BHV les gehad over hoe ze in dit soort situatie’s moeten handelen. ’s Avonds was de school met behulp van rookmachines vol met rook gezet om samen met de brandweer te oefenen. Aan het einde van de avond kon iedereen op een geslaagde oefening terug kijken.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. hoii
  8 december 2010 op 17:41 | #1

  net een nieuwe school en niet aan de brandveiligheid gedacht anders kan het nooit zo snel naar de 1e etage doorslaan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Papatrick
  8 december 2010 op 18:31 | #2

  Hallo hoii, het gaat hier om een oefening….. Er wordt dus een DENKBEELDIG scenario gespeeld, wat dus niet wil zeggen dat in het echt een brand zou kunnen doorslaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.