Grote ijspegels door brandweer van dak gehaald in Schreveliusstraat

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 24 december 2010

Haarlem – Het ziet er mooi uit; grote ijspegels hangend aan het dak. Maar het ziet er minder leuk uit als ze van het dak vallen en op iemand terecht komen. Dit was dan ook de reden dat een verontruste bewoner van de Schreveliusstraat de brandweer inschakelde om de ijspegels te laten verwijderen.

De ijspegels, sommige van ongeveer een meter lang, konden voor gevaarlijke situaties zorgen als ze naar beneden vallen terwijl er iemand onder loopt. Een brandweerman is in het bakje van de ladderwagen omhoog gegaan en heeft de ijspegels er voorzichtig afgehaald.

Een van de ijspegels werd aan een jongetje gegeven dat samen met zijn vader naar het werk van de brandweermannen stond te kijken. De ijspegel is vervolgens mee naar huis gegaan, al zal de ijspegel binnen niet al te lange tijd veranderen in een plas water.

Ook voor de brandweermannen was het een indrukwekkend iets, en namen er ook een mee naar de kazerne om aan hun collega’s te laten zien. Na een klein kwartiertje zat het werk er op en waren alle ijspegels van het dak verwijderd.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.