Politie controleert op autogordel, telefoneren, papieren en gladde banden

Geschreven door de Redactie op dinsdag 30 november 2010

Haarlem – Politiemensen hielden dinsdag tussen 14:30 en 17:00 uur een verkeerscontrole op de Kleverlaan. De controle was dit keer met name gericht op het dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen. In totaal werden 11 bekeuringen uitgeschreven, voor het niet dragen van de gordel, niet handsfree bellen, niet in orde hebben van de benodigde autopapieren en gladde banden.

Met name dit laatste is altijd gevaarlijk, maar in deze tijden waarin het nog wel eens glad is op de wegen, levensgevaarlijk. Het dragen van de autogordel kan het verschillen tussen lichte en zware verwondingen als er een aanrijding gebeurt. Zowel voorin als achterin: gordels om!

Geen reacties mogelijk.