Politie waarschuwt voor opdringerige klussers in de regio

Geschreven door de Redactie op woensdag 6 oktober 2010

Kennemerland – Bij de politie komen meldingen binnen van mensen die benaderd worden door (Engelssprekende) mannen, die -soms op dwingende toon- hun diensten aanbieden. Zowel op het gebied van gevelreiniging als schilderwerkzaamheden of dakreparaties.
Het komt voor dat mensen geen afspraken over geld maken voor de uit te voeren werkzaamheden.

Na de werkzaamheden worden deze mensen verrast door een erg hoge ‘rekening’. Bij de politie komen ook meldingen binnen dat er in eerste instantie een lager bedrag is afgesproken, maar dat na geleverde diensten ineens een fors hoger bedrag wordt geëist. Ook over de kwaliteit van de geleverde dienst is niet iedereen even tevreden.

De politie adviseert mensen om met gerenommeerde bedrijven in zee te gaan. Laat u niet verrassen of een dienst opdringen die u eigenlijk niet of niet nu wilt afnemen. Dit soort bedrijven kan ook vaak geen rekening overleggen en werkt zwart.

Werkzaamheden aan huis, dak of gevel door goed aangeschreven bedrijven kan u in eerste instantie wellicht iets meer geld lijken te kosten. Toch kan het u veel kopzorgen en soms een nare ervaring besparen.

 1. Han
  7 oktober 2010 op 00:07 | #1

  Zie ze wel vaker rijden… volgens mij is het één ploeg. en rijden door de buurten.
  Ze rijden in een aantal busjes (ford transit) wat mij ook opvalt is dat er ook vaak kinderen inzitten in erg nette kleding.
  Ze overnachten in een geel kleurig busje (ford transit ook).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. robert
  7 oktober 2010 op 09:15 | #2

  @Han
  Hoe weet jij dit allemaal. als je iets specefieker kan zijn dan kunnen anderen hier ook iets aan hebben.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. hoi!!!
  7 oktober 2010 op 13:05 | #3

  Ik zie ook wel eens een witte autoo met open achterbak rijdn engelse nummer plaat maar stuur zit volgens mij wel links verder hebben ze een aanhanger met tuinafval vaak takke
  Hier zitten ook altijd twee jongens van zo 13-14 jaar in

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Fischer
  7 oktober 2010 op 18:13 | #4

  Hier zijn ze al 6x aan de deur geweest.
  Gek word je van ze!!
  En op een gegeven moment laten ze die jongetjes aanbellen en het woord doen,heel aandoenlijk voor sommige mensen natuurlijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. spacemonkey
  9 oktober 2010 op 17:30 | #5

  Bij ons zijn ze vijf keer aan de deur geweest en inderdaad ook met een klein jongetje.Het klonken als ieren of schotten.De laatste keer heb ik niet meer open gedaan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.