Agenten kunnen snelle Haarlemmer pas in Beverwijk aanhouden

Geschreven door de Redactie op woensdag 15 september 2010

Haarlem – De onopvallende videosurveillanten hebben woensdag in de avonduren het rijbewijs ingevorderd van een wegmisbruiker met zeer gevaarlijk rijgedrag. Toen de videosurveillanten vanaf de Jan Gijzenkade de N208 opreden richting Velsen, zagen zij een auto met Duits kenteken met hoge snelheid op de N208 voorbijkomen.

De automobilist, naar later bleek een 31-jarige Haarlemmer, haalde hierbij met hoge snelheden andere weggebruikers links en rechts in; tijdens een meting kwam hier een snelheid van 128 km/uur uit, waar een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. Deze wegmisbruiker wilde ook nog een bus rechts inhalen op de A208, maar omdat de bus zelf al naar rechts ging, moest hij volop in de remmen en werd ternauwernood een aanrijding voorkomen.

Vervolgens reed de man met hoge snelheid door de Velsertunnel richting Beverwijk. Omdat het voor de videosurveillanten niet mogelijk was om de wegmisbruiker op een veilige manier aan de kant te zetten, besloten zij hem zo veilig mogelijk te volgen. Zij wisten de wegmisbruiker op de Kanaalweg in Beverwijk aan de kant te zetten en vorderde zijn rijbewijs direct in. Tegen de Haarlemmer wordt proces verbaal opgemaakt voor artikel 5.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staande gehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.

Geen reacties mogelijk.