Rijbewijs van beschonken bestuurder ingevorderd na aanrijding

Geschreven door de Redactie op maandag 16 augustus 2010

Haarlem – Politiemensen stelden omstreeks 19:00 uur direct een onderzoek in na de melding dat een auto in de Hannie Schaftstraat twee auto’s zou hebben geraakt, maar was doorgereden. Op basis van onder meer het kenteken van de auto kwamen de agenten uit bij een woning aan de Van Lochemstraat.

Daar troffen zij buiten een 46-jarige Haarlemmer aan, die aan het opgegeven signalement voldeed. De man, die zeer onvast ter been was, had zijn autosleutels nog in zijn hand. De sleutels behoorden bij de auto die volgens getuigen was doorgereden. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Ademanalyse op het politiebureau gaf een promillage aan van 2,34, ruim vier keer de wettelijk maximaal toegestane waarde. De Haarlemmer is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Geen reacties mogelijk.