Politie Kennemerland waarschuwt voor zakkenrollers

Geschreven door de Redactie op vrijdag 20 augustus 2010

Kennemerland – De politie waarschuwt, in verband met de drukte tijdens de diverse evenementen in de regio het komend weekend, voor de hardnekkige aanwezigheid van zakkenrollers. Burgers die hun waardevolle spullen niet goed opbergen lopen grote kans het slachtoffer te worden.

Zakkenrollers grijpen evenementen waarbij grote groepen mensen op de been zijn, gretig aan om hun slag te slaan. In de drukte kunnen zij vrijwel onzichtbaar en ongemerkt hun slag slaan. Maar ook de zogenaamde ‘koopjesbakken’ in de grotere winkels of op markten zijn ideale gelegenheden voor grijpgrage vingers.

De politie adviseert dringend om portemonnee’s in een goed afgesloten tas te doen met de rits naar voren of in een binnenzakje van een jas met rits. Neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee naar een evenement. Laat bijvoorbeeld creditcards en dergelijke thuis. Stop geen portemonnee in de achterzak van een broek. En ten slotte, laat u niet afleiden door mensen die bijvoorbeeld de weg vragen of geld willen wisselen.

Bent u toch het slachtoffer geworden van zakkenrollerij, doe dan aangifte!

Geen reacties mogelijk.