Man zwaargewond bij geweldsincident in Kopenhagenstraat Schalkwijk

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 9 augustus 2010

Haarlem – De politie heeft maandagavond een zwaar gewonde man aangetroffen in de Kopenhagenstraat. De man was gewond geraakt door een geweldsincident, waarbij in ieder geval geslagen is door de dader. Of er ook geschoten is kon een officier van de politie maandagavondlaat nog niet zeggen. De man raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. Update: 14:25 uur

De hulpdiensten werden om even over tien uur gealarmeerd om naar de Kopenhagenstraat te gaan, waar het incident zich afspeelde. Omdat er mogelijk een wapen was gebruikt zijn agenten in kogel- en steekwerendevesten naar het incident toe gegaan.

Bij aankomst bleek het slachtoffer, een man van rond de 30 bij zijn motor te liggen. De gewonde man is door het ambulancepersoneel, wat is bijgestaan door het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, aan zijn verwondingen behandeld. De man is later per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht om aan zijn verwondingen behandelt te worden. De politie kon laten weten dat de situatie waarin slachtoffer verkeerde niet levensbedreigend was.

De Technische Recherche van de politie is de gehele avond en het begin van de nacht bezig geweest met een uitgebreid sporenonderzoek. Een politiehond heeft in de omgeving gezocht naar mogelijke sporen.

De politie heeft tot op heden één verdachte kunnen aanhouden, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Update 14:25 uur: De politie laat weten dat het slachtoffer een 23-jarige Hillegomse man is. De dader, 26-jarige Haarlemmer is maandagavond door de politie aangehouden voor betrokkenheid bij de vechtpartij.

Mensen die getuige zijn geweest en nog niet met de politie hebben gesproken of andere informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij de politie in Haarlem, via 0900-8844.

Fotografie: Rein van Lierop & Rowin van Diest

 1. telegraaf
  10 augustus 2010 op 02:54 | #1

  gaat dit om anouar?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. telegraaf
  10 augustus 2010 op 02:55 | #2

  ik geloof niet dat hij dat is…. zo een chille rustige jongen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. wappy
  10 augustus 2010 op 09:30 | #3

  Die neergeschoten is heeft de heledag al voor chaos gezorgt, constant als een mongool over stoepen heenrijden bij prisma richting winkelcentrum en leek wel of i iemand zocht.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.