Opnieuw ongeval door vreemde verkeerssituatie Parklaan/Kruisstraat

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 27 juni 2010

Haarlem – Op de kruising met de Parklaan en de Kruisstraat zijn zondag aan het einde van de middag opnieuw twee auto’s tegen elkaar aan gebotst. De grijze Mercedes reed vanaf de Parklaan linksaf de Kruisstraat in. Op dat zelfde moment had ook de bestuurder van de blauwe Fiat groen licht, en reed rechtdoor over de Parklaan richting het Spaarne.

Omdat de bestuurder van de grijze Mercedes de haaietanden voor het afslaande verkeer over het hoofd zag, ging het mis.

Een flinke botsing volgde, waarbij beide auto’s aanzienlijke schade opliepen. Gelukkig raakte er geen personen gewond bij het ongeval, en bleef het bij materiele schade. Afgelopen jaar zijn er door de zelfde verkeerssituatie al meerdere ongelukken ontstaan. Enkele bestuurders komende vanaf de Parklaan welke linksaf willen slaan denken door het groene stoplicht wat zij op dat moment hebben geen naderend verkeer tegen te komen. Echter bij het afslaan staan er haaitanden op het wegdek, waardoor het verkeer dat rechtdoor over de Parklaan richting het Spaarne rijdt voorrang heeft. Bij eerdere ongevallen zijn de auto’s dicht in de buurt van het restaurant op de hoek geëindigd, waarbij één keer zelfs de tafeltjes op het teras omver werden gereden. Er raakte hierbij gelukkig geen mensen gewond, echter zat de schrik er wel goed in.

Met de komst van de Rode Loper over de Kruisweg en Kruisstraat moet deze verkeerssituatie gewijzigd worden en zal hoogstwaarschijnlijk ook deze situatie veranderd worden.

De politie heeft bij dit ongeval geholpen met de afhandeling van de verzekeringspapieren, aangezien er enkele onduidelijkheden ontstonden doordat een van de betrokkenen uit het buitenland kwam. Een bergingsauto heeft de twee kapotte auto’s later op de avond opgehaald.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. ad
  28 juni 2010 op 11:49 | #1

  Een eenvoudige en simpele afstelling van verkeerslichten zou op zijn plaats zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Sara
  28 juni 2010 op 15:00 | #2

  @ Ad, ik ben het helemaal met je eens!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. hoi!!!
  29 juni 2010 op 19:41 | #3

  @ad tja maar dan moeten ze van hun luiestoel komen en dat is wel heel veel werk

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Marcel
  29 juni 2010 op 21:16 | #4

  Je kunt je natuurlijk ook op de hoogte stellen van de verkeersregels, als er een pijl in het verkeerslicht staat heeft het tegemoetkomend verkeer een rood licht. In andere gevallen gaat rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg voor. Daar heb je niet eens de haaientanden voor nodig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. hoi!!!
  29 juni 2010 op 21:50 | #5
 6. Marcel
  2 juli 2010 op 10:09 | #6

  Eeen verkeerlicht waarin de afdekking van de lamp de vorm heefd van een pijl zoals het volgende plaatje http://www.parool.nl/static/FOTO/pe/10/3/6/media_xl_18516.jpg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marcel
  2 juli 2010 op 12:12 | #7

  uiteraard zou daar “heeft” moeten staan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.