Bermbranden teisteren Reinaldapark in Haarlem-Parkwijk [video]

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 27 juni 2010

Haarlem – In het Reinaldapark hebben de afgelopen dagen diverse bermbrandjes gewoed. Zo moest de brandweer dit weekend al tot vijf keer aan toe uitrukken naar de Nieuweweg of de Fuikvaartweg waar een stuk berm in de brand zou staan. In de meeste gevallen kon de brandweer de brand snel blussen en voorkomen dat de brand zicht uitbreidden.

Zondagmiddag moest de brandweer wederom naar Fuikvaartweg, echter stonden er ditmaal bij aankomst al meerdere plekken in de brand. Omdat het vuur zich mogelijk zou kunnen uitbreiden werd er opgeschaald naar een middelbrand waarop meerdere voertuigen gealarmeerd werden om naar de brandlocatie te komen. De brandweerlieden kregen de vuurhaarden uiteindelijk alsnog allemaal onder controle waarop de andere voertuigen niet meer ter plaatse hoefde te komen.

In de avond moest er opnieuw worden uitgerukt naar het Reinaldapark, er zou ditmaal brand woeden op de hoek het Reinaldapad en de Fuikvaartweg. De beginnende brand kon snel geblust worden. Nog geen drie kwartier later stond er opnieuw een stuk berm in de brand, op nog geen 100 meter van de vorige brand. De politie was hierbij zeer snel ter plaatse en kon toekijken hoe het vuur zich vanzelf doofde. De brandweer hoefde ditmaal dan ook niet meer te komen en konden terugkeren naar de kazerne.

De oorzaak van de brand is zeer vermoedelijk brandstichting. Enkele buurtbewoners hebben al meerdere keren voordat er brand ontstond jongens gezien terwijl een paar minuten later de boel in de brand stond. Een politieagent gaf aan dat er bij enkele branden ook nog sporen van brandstichting waren aangetroffen, zoals een flesje met …. en barbecue aanmaakblokjes.

De politie zal de komende week het gebied goed in de gaten houden om nieuwe brandstichtingen te voorkomen. Zondagavond reden er al agenten in een onopvallende politieauto door het gebied om te surveilleren.

Fotografie: Rob Jordaan & Rowin van Diest
Video: Rob Jordaan

 1. jomi29
  28 juni 2010 op 11:30 | #1

  ik heb deze jongens ook afgelopen weekend een brand aan zien steken,mijn vriend en ik zijn er meteen naar toe gelopen om de brand met zand te doven.
  De jongens zelf rijden na het aansteken op scooters en fiets gewoon weer richting schalkwijk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Arie
  12 juli 2010 op 12:32 | #2

  Ik weet zeker dat de politie jou graag zou willen spreken over wat je hebt gezien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.