Monumentaal pand verwoest door hevige brand in Haarlem centrum

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 25 juni 2010

Haarlem – Een flinke brand in een woning midden in het centrum van Haarlem heeft vrijdagochtend veel schade aangericht. De brand aan de Gedempte Raamgracht werd rond negen uur ontdekt door een bewoonster van het pand en belde daarop direct de brandweer. Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een flinke rookontwikkeling. [update: 12:30 uur]

Door de hitte van de brand had de brandweer in eerste instantie moeite om de brand te kunnen blussen.

Om de brand goed te kunnen bestrijden werd er door de brandweer opgeschaald naar een middelbrand waarop meerdere hulpverleners richting de brand gingen om het vuur onder contorle te krijgen. Omdat het pand al flink oud is, is er enige tijd sprake geweest van instortingsgevaar.

Aan het einde van de ochtend is het door de brand verwoeste dak van de woning al gesloopt. De Raamvest is door de hevige rook enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Fotografie: Rowin van Diest & Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.