Jonge dame van zestien aangehouden voor belediging

Geschreven door de Redactie op zondag 23 mei 2010

Haarlem – Een 16-jarige dame uit Amstelveen stak zaterdagnacht rond 05.00 uur op de Jansweg zonder enige aanleiding haar middelvinger op tegen een paar agenten. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De dame en haar vriendin bleven zeer vervelend en beledigend tegen de agenten maar die zijn na het uitschrijven van de bekeuring weggereden.

Toen ze even later weer passeerden werden ze opnieuw uitgescholden door de verdachte. Die is toen toch maar aangehouden. Ze ging enorm te keer en verzette zich tegen de aanhouding. Ze is met wat geweld in de boeien gewerkt. Ze is meegenomen naar het bureau. Haar ouders zijn ingelicht. Tegen de dame is proces-verbaal opgemaakt.

 1. ronald
  25 mei 2010 op 14:55 | #1

  Mijn zoons zijn 14 & 17. Als ze dit ook maar in hun hoofd zouden halen zouden ze een omgenadig pak slaag krijgen. Gelukkig kan dit niet gebeuren want als de mannen op stap gaan weten we waar ze zijn en moeten ze op een bepaalde tijd weer binnen zijn. Duidelijke afspraken en grenzen, zijn noodzakelijk bij pubers! Ik hoop dat haar ouders van dit draakje haar dit duidelijk maken en dat bepaalde normen, waardes in onze samenleving cruciaal zijn om fatsoenlijk gezamenlijk te kunnen leven. Jammer dat agenten nog maar zo weinig mogen, maar ja kinderen zijn minderjarig, hebben waarschijnlijk weer iets ergs meegemaakt en vinden zichzelf slachtoffer van de samenleving….., je zult maar agent zijn en je verrot moeten laten schelden. Te erg voor woorden………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Patrick
  27 mei 2010 op 16:37 | #2

  Gezien de aanleiding van het bericht is volgens mij het woord ‘dame’ ook onterecht.
  Toch heeft het weinige respect dat agenten (en andere ambtenaren) krijgen ook te maken met het feit dat er niet hard opgetreden mag worden, ik denk dat je dit soort voorvallen bij bijvoorbeeld de Guardia Civil in Spanje niet tegenkomt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. adriaantje
 4. christina
  2 juni 2010 op 15:21 | #4

  inderdaad adriaantje zo doe je dat, maar doe je dit s,nachts bij bevoorbeeld zo,n (draak) wat ik heel terecht zou vinden.komen er heel veel (draken)opaf die t voor haar opgaan nemen,en dan? trekt de politie weer aan t korste end,het is gewoon te bezopen voor woorden allemaal.zet die meid maar in een strafkamp en de ouders? geef die maar een opvoed cursus, hoewel?? soms kunnen die er niks aan doen, drank en verkeerde vrienden,en heel je goede bedoelingen zakken door de modder

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.