Hoop consternatie op Zuider Buiten Spaarne in Haarlem door politie

Geschreven door Roderick de Veen op donderdag 20 mei 2010

Haarlem – De politie heeft donderdagavond rond 18:40 uur een hoop consternatie veroorzaakt op het Zuider Buiten Spaarne in Haarlem-Centrum. De agenten kwamen poolshoogte nemen nadat ze een melding hadden gekregen van een buurman die al een tijd niet meer was gezien. Aanbellen, aankloppen leverde niets op, waarna de politie besloot het ruit van de voordeur in te slaan.

Helaas voor de agenten zat de voordeur op slot en konden zij op deze manier niet binnen komen. Om de deur verder te sparen werd besloten de brandweer te alarmeren. Na lang wachten kwam de brandweer ter plaatse met een ladderwagen. Inmiddels trok de actie enorm veel bekijks van nieuwsgierige buurtbewoners.

Nadat de hoogwerker was opgesteld klommen de brandweerlieden via een raam naar binnen om de woning te betreden. In de woning werd de bewoner gelukkig niet aangetroffen en verbleef de man mogelijk ergens anders. De brandweer kon na deze actie weer inpakken en de agenten bleven achter in afwachting van Salvage. Het raam van de voordeur werd dicht gemaakt waarna de agenten verder konden met hun dienst.

Fotografie: Roderick de Veen

Geen reacties mogelijk.