Bestuurders raken rijbewijs kwijt na rijden onder invloed van alcohol

Geschreven door de Redactie op zaterdag 29 mei 2010

Haarlem – Op de Leidsevaart heeft de politie om 22:00 uur het rijbewijs ingenomen van een 18-jarige jongen uit Heemstede op zijn snorfiets. Bij controle bleek dat hij als beginnend bestuurder zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 1,25) dat zijn rijbewijs direct is ingenomen. In de Generaal Cronjestraat heeft de politie een 33-jarige man uit Haarlem aangehouden.

Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 1,62) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Geen reacties mogelijk.