Politie begeleidt grote drukte op station Haarlem tijdens Koninginnedag

Geschreven door de Redactie op vrijdag 30 april 2010

Haarlem – Door het stagneren van het treinverkeer naar Amsterdam, raakte het NS-station Haarlem op Koninginnedag rond 13:00 uur overvol met treinreizigers. Een deel van deze grote groep probeerde met de bus naar Amsterdam te reizen, maar omdat er zo’n 300 man in één bus terecht kwamen (waar normaal 75 personen in kunnen), werd ook het busverkeer richting Amsterdam ontregeld.

De politie heeft samen met de Spoorwegpolitie de grote stroom mensen begeleid en de reizigers gedoseerd het treinperron weer opgelaten, toen de treinen richting Amsterdam weer konden vertrekken. Een man die aan de noodrem had getrokken in Halfweg, werd op station Haarlem door de politie aangehouden.

Een medewerker van de NS raakte door de grote drukte en hitte onwel. Het personeel van een ambulance moest zich met de auto door alle drukte heen vringen om bij het station aan te komen. Het slachtoffer is vervolgens met de ambulancebroeders mee naar het ziekenhuis gegaan.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.