Overtreders krijgen direct bekeuring tijdens handhavingsacties Leidsebuurt

Geschreven door de Redactie op woensdag 28 april 2010

Haarlem – Politie en gemeente houden de komende weken diverse handhavingsacties in de Leidsebuurt. De handhavers richten zich op de bestrijding van overlast door honden, huisvuil en parkeren. Er wordt niet eerst gewaarschuwd maar overtreders worden direct bekeurd.

Bewoners van de Leidsebuurt klagen al langere tijd over overlast door honden die onaangelijnd lopen en poepen op trottoirs, in tuinen en plantsoenen. Verder ondervinden ze overlast van huisvuil dat niet op de juiste wijze wordt aangeboden waardoor de omgeving ernstig vervuild. Tot slot is de wijze van parkeren door veel buurtbewoners én bezoekers van de wijk, de bewoners een doorn in het oog.

Politiemensen en gemeentelijke handhavers zullen de problematiek aanpakken. Hondenbezitters worden aangesproken waarbij wordt gecontroleerd of ze zakjes bij zich hebben om hondenpoep op te ruimen. Hebben ze dat niet, loopt de hond onaangelijnd of worden ze betrapt op het niet opruimen van de poep, worden ze direct bekeurd. De kosten hiervan variëren van 60 tot 90 euro.

Verder wordt onderzocht wie verantwoordelijk zijn voor het onjuist aanbieden van huisvuil. De bewoners die hierop worden betrapt krijgen een bekeuring van 90 euro. Ook foutparkeerders kunnen direct een forse boete tegemoet zien als ze hun voertuig, auto én motor, op een onjuiste wijze parkeren.

Het doel van de actie is de overlast voor bewoners flink terug te dringen, het gevoel van veiligheid in de wijk te verhogen en bewoners aan te moedigen een bijdrage te leveren aan samenwerking met de politie en de gemeentelijke handhavers.

Geen reacties mogelijk.