Coffeeshop gesloten na aantreffen minderjarige bij grote controle

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 19 april 2010

Haarlem – De politie heeft maandagmiddag een grote controle gehouden bij de coffeeshops in Haarlem. Bij de controle werd onder andere gelet op de hoeveelheid voorraad wat men in de winkel had, of er minderjarige aanwezig waren en of financieel alles in orde was. Bij de meeste coffeeshops was alles in orde, echter hield niet iedereen zich aan de regels.

Bij een coffeeshop aan de Smedestraat werd een minderjarige betrapt. Op last van de burgemeester is deze coffeeshop direct gesloten. Bij een coffeeshop aan het Houtplein werd een te grote hoeveelheid voorraad aangetroffen. Hier werd een proces-verbaal voor uitgeschreven door de politie. Verder zijn enkele klanten bekeurd omdat ze geen ID bij zich hadden.

Politie en gemeenten hopen met deze acties het gebruik van softdrugs onder jongeren te ontmoedigen, de verkoop van softdrugs aan minderjarigen tegen te gaan, de overlast door softdrugsgebruikers te beperken en de criminaliteit rond de kweek en aanvoer van softdrugs aan te pakken.

Deze week vinden diverse handhavingsacties plaats. Zondag was er een aantal alcoholcontroles, specifiek gericht op sportkantines. Verder zijn er controles op bromfietsen en andere verkeerscontroles. De controles zijn gericht op veiligheid van de bewoners van Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. De controles worden gedurende de rest van het jaar met regelmaat herhaald. Bij de controles werken (gebieds)agenten en andere medewerkers van het district samen voor een effectieve uitvoering van de controle.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Peter Lunk
  20 april 2010 op 09:00 | #1

  Wilt u er even bij vermelden dat de Coffeeshop op de foto’s , te weten de Willie Wortel Indica van Nol van Schaik bij controle volledig clean was.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. wapper
  21 april 2010 op 12:57 | #2

  Echt triest hoor de willi aan houtplein teveel weed en krijg boete omdatr het van schaik is, de MAX had ook teveel en moet gelijk jaar dicht, hoe krom kan gemeente haarlem zijn, dit bewijst maar weer dat schaik veel invloed hebt om gemeente haarlem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. nol van schaik
  25 april 2010 op 23:59 | #3

  De Sinsemilla aan het Houtplein had 165 gram teveel, dat is onder een kilo, dus een waarschuwing. De Max had 46.000 gram ( 46 kilo) teveel, en werd gesloten, naar mijn mening te lang, maar ik heb geen invloed. Niet zo snel wijzen….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.