Auto slaat over de kop en komt op z’n kant terecht bij botsing

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 5 april 2010

Haarlem – Bij een botsing op de Kleverparkweg is maandag aan het einde van de middag een auto op z’n zijkant terrecht gekomen. In eerste instantie leek het erop alsof een van de inzittende zwaar gewond was geraakt, waardoor er ook een traumahelikopter gealarmeerd werd. Gelukkig bleek later dat de twee bestuurders niet ernstig gewond waren.

De botsing ontstond doordat een van de auto’s geen voorrang gaf aan de andere auto. Een fikse botsing was het gevolg, waarbij een van de auto over de kop sloeg en vervolgens op z’n zijkant terrecht kwam. De andere auto maakte een flinke slinger en heeft daarbij nog een verkeerspaal geraakt.

Wonder boven wonder raakten geen van de inzittenden gewond en konden beide na controle door het ambulancepersoneel de schadeformulieren invullen.

De gekantelde auto is door de brandweer weer op z’n wielen gezet. Bij de andere auto hebben de brandweerlieden de accu losgekoppeld om eventueel verder gevaar te voorkomen.

De politie heeft het overige verkeer omgestuurd en de bestuurders geholpen met het invullen van de schadeformulieren. Nadat twee bergingsauto’s de beschadigde auto’s hadden meegenomen kon de weg weer worden vrijgegeven.

Fotografie: Rowin van Diest & Clifford Smit

  1. Christ
    5 april 2010 op 22:39 | #1

    Belangrijk is dat er niemand gewond is geraakt, maar dat de seat behoorlijk hard heeft gereden is wel duidelijk.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.