Politie waarschuwt voor gevaarlijke Ierse klusjesmannen

Geschreven door de Redactie op zondag 21 maart 2010

Kennemerland – Bij de politie zijn de afgelopen weken diverse meldingen binnengekomen van verontruste burgers die te maken hebben gehad met zogenaamde Irish Travellers. Deze Ierse mensen bieden op een bijzonder agressieve manier hun diensten aan, bijvoorbeeld tuinpaden vegen of andere klusjes.

En dan wel op een zodanige manier dat degene die benaderd wordt, niet meer durft te weigeren. Deze groep Ieren opereert landelijk, is zeer mobiel, heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en verblijft vaak op campings. Ze maken zich schuldig aan vergrijpen zoals diefstal, mishandeling etc. Het is regelmatig gebeurd dat werk niet werd afgemaakt of afgeweken werd van prijsafspraken.

De politie waarschuwt nadrukkelijk voor de praktijken van deze groep Irish Travellers. Burgers die er toch voor kiezen om deze mensen klusjes te laten doen, worden nadrukkelijk geadviseerd om bij het aangaan van de overeenkomst van te voren schriftelijk een prijsafspraak te maken dan wel een afspraak te maken over de kwaliteit van het te leveren werk.

Geen reacties mogelijk.