Meerdere auto’s verwoest door twee branden in nacht zaterdag op zondag

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 7 maart 2010

Haarlem – Twee autobranden hebben in de nacht van zaterdag op zondag meerdere auto’s verwoest. De eerste autobrand werd rond kwart voor drie ontdekt aan de Leonard Springerlaan. Daar stond een BMW in de brand. Deze eigenaar van deze auto had dubbel zo veel pech, in November was er ook al brand ontstaan in zijn auto waarbij de auto veel schade opliep.

De brandweer wist de brand snel te blussen en kon voorkomen dat meerdere auto’s schade opliepen.

De andere brand werd tien minuten later gemeld, en vond plaats op de Korteweg in Haarlem-Noord. Hier stonden twee auto’s in de brand. De brandweer wist de brand doormiddel van een schuimdeken snel te blussen en kon door op tijd een derde auto weg te halen voorkomen dat er meerdere voertuigen beschadigd raakten.

De oorzaak van de branden is vermoedelijk brandstichting. De politie onderzoekt de zaak.

Fotografie: Rein van Lierop en Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.