69-jarige Haarlemse vrouw slachtoffer van babbeltruc

Geschreven door de Redactie op dinsdag 2 maart 2010

Haarlem – Een 69-jarige Haarlemse is dinsdagmiddag in haar woning in de Edward Jennerstraat door twee negroïde mannen bestolen van haar portemonnee. De mannen hadden bij haar aangebeld en in de Engelse taal een wazig verhaal gedaan over een tandarts en dat ze naar het station moesten.

Één van de mannen heeft vervolgens kans gezien haar portemonnee met bankpas en haar rijbewijs te stelen. Er is verder geen signalement bekend. Het enige wat de Haarlemse nog wist was dat één van de daders een voortand miste.

De politie waarschuwt vooral oudere burgers voor deze en soortelijke babbeltrucs. Laat geen onbekenden binnen, zorg dat waardevolle spullen niet direct voor het grijpen liggen.

Mocht u toch het slachtoffer worden van de babbeltruc, doe dan altijd aangifte. U kunt hiervoor een afspraak maken met het dichtstbijzijnde politiebureau.

Geen reacties mogelijk.