Man mishandeld met hondenriem in Zaanenbos Haarlem Noord

Geschreven door de Redactie op zondag 21 februari 2010

Haarlem – Een 42-jarige Haarlemmer heeft zondag aangifte gedaan van mishandeling. De man liet zondagmorgen rond 11:30 uur zijn hond uit in het Zaanenbos in Haarlem Noord. Toen zijn hond werd aangevallen door twee loslopende Staffordshire terriërs probeerde de man in te grijpen door de vechtende honden uit elkaar te halen.

De twee mannen die de loslopende Staffordshire terriërs uitlieten grepen in eerste instantie niet in om het gevecht tussen de honden te stoppen. Toen ze zagen dat de Haarlemmer trachtte zijn hond te verdedigen door de andere honden op afstand te houden kreeg de Haarlemmer van één van de andere mannen een klap in zijn gezicht met een hondenriem.

De Haarlemmer heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is een grote en brede man van rond de 30 jaar met en dikke buik en een breed en bol gezicht. Hij droeg een lichtgekleurde trainingsjas. De ene terriër was zwart, de ander lichtbruin. De lichtbruine hond droeg een muilkorf.

De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Geen reacties mogelijk.