Haarlemse automobilist met ruim 5 maal teveel alcohol op achter het stuur

Geschreven door de Redactie op zondag 28 februari 2010

Haarlem – Twee surveillerende politiemannen kregen via de meldkamer van politie door dat een automobilist met een flinke slok op vanuit Alkmaar richting Haarlem reed. Zij gingen op zoek naar de bewuste bestuurder en zagen hem in zijn auto rijden nabij het Rottepolderplein. Op de A200 wisten de politiemannen de automobilist veilig aan de kant te brengen.

De politieagenten namen direct bij de man, een 39-jarige Haarlemmer, een blaastest bij hem af. De Haarlemmer vertelde aan de politie dat hij niets had gedronken, maar de blaastest wees anders uit: hij werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalysetest dat de Haarlemmer flink wat alcohol had gedronken: hij had een alcoholpromillage van 2,6, ruim 5x de maximale toegestane hoeveelheid alcohol.

De politie vorderde direct zijn rijbewijs in. Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.