Agressieve automobilist aangehouden na achtervolging door Haarlem

Geschreven door de Redactie op zondag 28 februari 2010

Haarlem – Omstreeks 00:50 uur is een 43-jarige Haarlemse automobilist in de Jean Paul Sartrestaat met verzet aangehouden door twee Amsterdamse politieagenten. De agenten zagen de man een forse snelheidsovertreding maken op de A9. Hij reed daar 63 km te hard. De agenten volgden hem vervolgens in een opvallende surveillanceauto.

Op de Schipholweg gaven de agenten de automobilist een stopteken. De man negeerde het stopteken en reed vervolgens Haarlem in. Daarna ontstond een achtervolging. In de Henri Dunantstraat reed hij opzettelijk tegen de politieauto aan doch hij reed zich vervolgens in de wijk er achter vast.

Toen hij zich verzette tegen zijn aanhouding is peperspray tegen hem gebruikt waarna hij kon worden geboeid. Hij is door Haarlemse politieagenten overgenomen en naar het politiebureau gebracht. Hij weigerde medewerking aan een blaastest en is vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.