Uitslaande brand door brandstichting in sloopwoningen Oost Indiestraat

Geschreven door Michel van Bergen op maandag 22 februari 2010

Haarlem – In twee slooppanden aan de Oost Indiestraat in Haarlem is maandag in alle vroegte brand uitgebroken. Rond tien voor vier werd de brandweer gealarmeerd dat er brand zou wouden in het pand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al onder het dak vandaan en al snel werd de brand opgeschaald naar middel brand.

De brandweer had haar handen vol om het vuur, welke op de bovenverdiepingen woedde, goed geblust te krijgen. Er moest eerst het een en ander gesloopt worden om het uit te krijgen. De panden staan al enige tijd leeg om gesloopt te worden en buurtbewoners keken er dan ook niet raar van op dat er een keer brand uit zou breken. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Update 15:00: De politie heeft bekend gemaakt dat uit onderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken.

Fotografie: Michel van Bergen en Rein van Lierop

Geen reacties mogelijk.