Jongen (13) zakt door het ijs tijdens poging om voetbal te redden

Geschreven door Michel van Bergen op vrijdag 22 januari 2010

Haarlem – Dat het ijs door de intredende dooi niet meer is te vertrouwen bleek vrijdagmiddag weer. Een 13 jarige jongen had met het spelen de voetbal op het ijs getrapt bij de Charta 77 Vaart in Haarlem. De jongen ondernam een poging om de bal te pakken en ging het ijs op. Helaas bleek dit niet meer te vertrouwen en de jongen zakte door het ijs.

Diverse hulpdiensten werden hierop gealarmeerd, waaronder de traumahelikopter uit Amsterdam. De brandweer kwam ter plaatse en redde de jongen uit het koude water. Na een eerste controle lijkt het erop dat de jongen geen ernstige verwondingen heeft opgelopen, wel moest hij mee voor verdere controle naar het ziekenhuis omdat hij enige tijd in het ijskoude water heeft gelegen. De bal ligt voorlopig nog op het ijs.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Jan de Vries
  26 januari 2010 op 20:33 | #1

  Je moet ook nooit op onbetrouwbaar ijs lopen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Daniƫl Boeije
  29 januari 2010 op 20:19 | #2

  Jan de Vries :
  Je moet ook nooit op onbetrouwbaar ijs lopen!

  Hij begaf zich inderdaad op glad ijs!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.