Haarlemmer aangehouden op verdenking van witwassen van drugsgeld

Geschreven door de Redactie op vrijdag 29 januari 2010

Haarlem – Rechercheurs van Politie Kennemerland hebben, in samenwerking met het Bureau Fraudebestrijding van de Gemeente Haarlem in de ochtend van 25 januari een 31-jarige inwoner van Haarlem aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van de verdachte werden een hennepdrogerij, vuurwapens en grote bedragen contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

De hennepdrogerij is vervolgens vernietigd. De geldbedragen zijn samen met drie auto’s in beslag genomen. De man zit nog vast in afwachting van nader onderzoek en zijn berechting.

Het opsporingsonderzoek vond plaats in het kader van het FinEC Project Ongebruikelijk Bezit, het zogenoemde patserproject. FinEC is het landelijke programma van de Nederlandse Politie voor de aanpak van financieel-economische criminaliteit. Het Project Ongebruikelijk Bezit is een samenwerkingsconvenant tussen alle gemeenten in de regio Kennemerland, de Belastingdienst, het Uitvoeringsorgaan Werknemers Verzekeringen (UWV), de Koninklijke Marechaussee en Politie Kennemerland.

Geen reacties mogelijk.