Brand in woning aan Schoterstraat zorgt voor veel schade en overlast

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 8 januari 2010

Haarlem – Enkele bewoners van een pand aan de Schoterstraat hebben vrijdagavond hun woning moeten verlaten omdat er brand was uitgebroken. Om even over half tien werden de bewoners opgeschrikt door een brandlucht en constateerde dat er beneden brand was uitgebroken. De brandweer werd direct gealarmeerd en alle bewoners konden zelf op tijd het huis verlaten.

Bij aankomst van de brandweer werd er direct begonnen met het blussen van de brand. Omdat de brand was ontstaan in elektriciteitsbedrading boven het plafond moest een gedeelte van het plafond worden gesloopt om de brand te kunnen blussen. Met divers gereedschap werd het plafond open gebroken en kon het vuur worden bestreden.

Bij de brand kwam veel rook vrij wat zich door het hele pand heen trok. De brandweer heeft alle ramen open gezet zodat de rook uit de woning kon. Voor de voordeur is een speciale ventilator geplaatst om frisse lucht in de woning te blazen. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt.

De bewoners van het pand zullen de nacht elders moeten doorbrengen. Morgen zal bekeken worden wat de schade is.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.