Woning beschadigd na autobrand in de Jan Frederik Helmersstraat

Geschreven door de Redactie op vrijdag 18 juli 2014

Haarlem – Een woning aan de Jan Frederik Helmersstraat in Haarlem heeft in de nacht van donderdag op vrijdag schade opgelopen na een autobrand. Een buurtbewoner zag rond een uur rookontwikkeling waarop hij dacht dat een van zijn buren aan het barbecueën was. Al snel zag hij dat het een auto was die in de brand stond waarop hij de brandweer alarmeerde.

De brand werd snel feller en de kap van de voordeur van een woning waar de auto voor stond geparkeerd begon weg te smelten. Tevens zijn een aantal ramen van de betreffende woning gesprongen in verband met de hitte. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de wagen compleet verwoest raakte. Twee geparkeerde wagens die in de buurt stonden liepen ook schade door de hitte op.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest maar brandstichting is niet uitgesloten. De forensische opsporing gaat onderzoek doen naar de exacte toedracht van de brand.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.