Dertien opgevoerde snor- en bromfietsen bij controle op de Raaks

Geschreven door de Redactie op maandag 21 juli 2014

Haarlem – Op maandagmiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Raaks in Haarlem. Tussen 15:15 en 17:15 uur moesten 38 bestuurders hun snor- of bromfiets op de rollentestbank laten controleren op te hoge constructiesnelheid. Dertien snor- en bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. De snelste bromfiets reed 74 km per uur.

De bestuurders kregen een bekeuring. De politie nam ook nog twee bromfietsen in beslag. Een bromfiets is mogelijk van diefstal afkomstig.

De andere bromfiets werd bestuurd door een persoon die al vaker was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. clifford
  25 juli 2014 op 20:03 | #1

  helden ga toch boeven vangen ipv mensen op brommertjes lastigvallen. bah walgelijk dit

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Bolwerk
  26 juli 2014 op 21:11 | #2

  Dit is juist terecht.Als je soms ziet hoe gevaarlijk ze rijden dan vindt ik dit de juiste manier om dit aan te pakken. Het zal je kind maar zijn die wordt aangereden door zulke figuren, dan piep je ook anders. Ik rijdt dagelijks op de weg en soms zie je die figuren jou nog in halen terwijl je zelf 50 rijdt. Meer van zulke acties door de politie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Pietjepuk
  29 juli 2014 op 12:09 | #3

  Geloof dat iemand hierboven zelf een keer gepakt is met zijn opgevoerde brommer… Deze controles laten keer op keer zien dat ze hard nodig zijn. Een groot percentage vd gecontroleerde scooters en brommers zijn niet in orde en als je weet dat bij alle ongevallen in Haarlem 35% uit snor en brom fietsen bestaat zal je deze onzin niet uitkramen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.