500 euro en bankpas met pincode buitgemaakt tijdens babbeltrucs

Geschreven door de Redactie op woensdag 9 juli 2014

Haarlem – Woensdagmiddag omstreeks 14:00 en 14:45 uur zijn een 84-jarige vrouw en een 86-jarige man slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 14:00 uur werd er bij een 86-jarige Haarlemmer aangebeld aan zijn woning in de Laurierstraat. Voor zijn deur stond een man die de bewoner vertelde dat zijn dochter een woning had gekocht in dezelfde straat en dat zij spullen had besteld.

De spullen die zouden worden afgeleverd moest hij in ontvangst nemen, maar kwam hiervoor €500-, tekort. Dit bedrag heeft hij van het slachtoffer geleend. De verdachte is niet teruggekeerd met het geld.

Rond 14:45 uur liep een 84-jarige Haarlemse met haar boodschappen van de Schalkwijkerstraat naar haar woning aan de Zomerkade toen een onbekende man haar aansprak. Hij vertelde haar dat hij van de politie was en dat iemand had geprobeerd in te breken in haar woning. Voor het onderzoek had hij haar bankpas en pincode nodig. De vrouw heeft dit aan de man overgedragen.

Politie heeft onderzoek ingesteld en onderzoekt of deze delicten met elkaar in verband kunnen worden gebracht. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of weet u meer? Belt u dan met de politie via 0900-8844.

 1. Mike
  12 juli 2014 op 13:26 | #1

  Waarom gaat de gemeente niet flyeren over dit soort dingen, blijkbaar weten veel oudjes niet dat je nooit je persoonlijke spullen moet afgeven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Martin
  13 juli 2014 op 00:25 | #2

  Tja Mike. Waarom, waarom, waarom. je kunt ook zelf iets ondernemen. Als je ze nog hebt, waarschuw je ouders, grootouders, voor dit soort gluiperds.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. ik1981
  13 juli 2014 op 20:35 | #3

  Er wordt al veel gewaarschuwd, vanuit de kranten, verschillende zorginstanties, noem maar op.
  Deze mensen zijn helaas te goed van vertrouwen geweest, wat in deze tijd dus niet meer kan…
  Iedereen weet dat je nooit je pinpas -en code moet afgeven, en een vreemde zou ik al nooit geld lenen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. peter
  14 juli 2014 op 14:01 | #4

  Ja maar denk dat jij geen 86 bent.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.