Autodieven weten te ontkomen aan politie na staandehouding

Geschreven door de Redactie op vrijdag 27 juni 2014

Haarlem – De politie kreeg vrijdagochtend om ongeveer 09:30 uur melding dat er een zwarte BMW met gestolen kentekenplaten (1-SFP-**) op de Delistraat in Haarlem-Noord zou staan. Ter plaatse troffen agenten het voertuig aan met daarin twee inzittenden. De politie controleerde de mannen die geen identiteitspapieren konden overhandigen.

Toen een agent aangaf dat het tweetal staande werd gehouden omdat de auto waarin zij zaten gestolen kentekenplaten had, ging de bestuurder er vandoor. Om niet geraakt te worden door de auto moesten de politiemedewerkers de bestuurder en de auto los laten. De autodeur aan de bestuurderskant stond nog open en deze ramde tijdens het wegrijden tegen een geparkeerde auto.

Meerdere politie-eenheden maakten in de omgeving een zoekslag maar troffen het voertuig niet meer aan. Een vrouw meldde korte tijd later dat ze op de Rijksstraatweg was aangereden door een zwarte BMW.

Van de twee verdachten is bij de politie het volgende bekend: de bestuurder betreft een blanke man, ongeveer 30 jaar, heeft een tatoeage achter een van zijn oren, heeft kort donkerblond haar.
De passagier: getinte man, droeg donkere kleding en heeft kort geschoren haar.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen (0900-8844). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  1. New Era
    2 juli 2014 op 11:28 | #1

    toch maar schieten …voordat er andere gewonden vallen c.q onschuldige burgers

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.