Snorscooter onderuit op nat wegdek Gedempte Oude Gracht

Geschreven door de Redactie op donderdag 8 mei 2014

Haarlem – Een scooterrijdster is donderdagmiddag op de Gedempte Oude Gracht met haar scooter onderuit gegaan. Om even over vier uur reed de snorscooter over het fietspad toen er ter hoogte van het Klein Heiligland een auto wilde afslaan. De bestuurster van de snorscooter remde hiervoor, maar ging door het natte wegdek onderuit.

Zij kwam vervolgens samen met haar passagier ten val. Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben beide meiden nagekeken. Een van de twee moest voor verdere zorg overgebracht worden naar het ziekenhuis. De ander kwam er met minder verwondingen van af, en is met haar vriendin met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis.

De afslaande auto werd uiteindelijk niet geraakt.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Ge van genis.
  8 mei 2014 op 22:25 | #1

  Nooit met je voorrem remmen bij een nat wegdek. De vraag is waarom remde zij. Ze had voorrang. Hoop dat het goed gaat met de dame.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. mar
  9 mei 2014 op 08:00 | #2

  waarom remde ze?? .. omdat autos meestal scootertjes over t hoofd zien ofzo??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. M.
  9 mei 2014 op 12:06 | #3

  Ik snap wel waarom ze remde, als een auto met blauwe kentekenplaten zo aan komt rijden ben je je leven niet zeker, goede kans dat ie je niet gezien heeft (of negeert).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Barry
  9 mei 2014 op 14:24 | #4

  daarbij is het ook niet echt aan te raden om maar voorrang te nemen.. ook al heb je het.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. gerb
  9 mei 2014 op 15:31 | #5

  Wat het onderuitgaan betreft denk ik dat eens gekeken moet worden naar de kwaliteit van de bandjes. Deze is gewoonweg bedroefend, op het moment dat de, met name goedkopere, scooters de showroom verlaten zijn deze al aan het slijten. Er zit amper profiel op en dat is er binnen de kortste keren afgesleten. Gevolg aquaplanning in combinatie met nat aslfalt en voor je het weet ga je onderuit, en dan hoef je nog nieteens stevig te remmen. Ik hoop dat het beter gaat met de jongedame.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.